Известие

Collapse
No announcement yet.

спирачен път

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• спирачен път

здравеите колеги алфисти и тн. от 4 мисеца си карам колицата 166,24 жтд,136 кончета с чипната. супер е нема спор, варви много деже мисля че повече набира от колкото да спира когато трябва, незнам при вас,но моята кола спирачня път и е много голям. това ме притеснява, като се налага да спирам реско с по висока скорост примерно от 120 км е доста спирачния път, гумите завличат а колата не спира, завличат защотото по някога абс ми исклучва и то до като ускорявам ели от дупка. гумите са ми гудиер и 4-те. преди 10 дни минавах колата и на преглед, качихме я на валовете и предни и задни колела работат перфектно. но на мен пак ми се струва че нещто не е както трябва, от 12 години сам по патищата шофьор на леки коли и камиони,но тази кола ми прави впечетление че и е трудно спирането. и вашите колици са така? ели само при мен е този проблем
    мисли, преди да дейсваш !!!

166 има доста добри спирачки.Най-вероятно накладките или са ниско качествени или са изгорели.А проблема със светването на АБС-а се открива след компютърна диагностика.Дори и с неработещ АБС колата трябва пак да спира.Поздрави!
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

мерси колега за инфото. ще сменям гуми наклатки а това какво ще рече: вапрос кам компетентните колеги ? излезна ми като грешка от абс. : 0D-Read LH speed sensor in O.C.
      Last edited by sonchev; d.m.y г., 23:03.

Comment

заден ляв датчик, "отворен кръг"
        един вид не си намира датчика

Comment

БЛАГОДАРЯ ЗА БАРЗИА ОТГОВОР! ЗАДНО ЛЕВО КОЛЕЛО МИ СКАРЦА ДО КАТО КАРАМ А МОЖЕ И ДА ЗАДАРЖА И ЗА ТОВА ДА ДАВА ГРЕШКА ДАТЧИКА. ХМММ, УТРЕ ЩЕ ГО РАЗГЛОБА, МЕРСИ ЗА ИНФОТО КОЛЕГИ. ИСКА МИ СЕ ДА ВИ САБЕРА ЦЕЛИЯ ФОРУМ И ДА ЧЕРПА ПО КАСА

Comment

Щом точно там и скърца също обезателно погледни дали ти е стегната главината!
            5 Ланчии зад гърба си!
            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
              Щом точно там и скърца също обезателно погледни дали ти е стегната главината!
              провери и жилата на ръчната. Моите бяха със скъсана оплетка и са блокирали. За това имаше едно присвирване и прискърцване. Явно са задържали. Сега ги махнах и ще слагам нови, присвирването и прискърцването изчезнаха. А усещам, че колата върви и по свободно.
              А датчика първо механично го почисти с кърпа и спрей - включително леглото където влиза.След почистването може още около ден да показва грешка - покарай и ако не се оправи сменяй.
              sigpic
              Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
              АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
              АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

бравилно предполагате колеги, до сега бех под колата и чак ми писна, свалих парво задно лево колело, там имасхе скарцане и задарйаше, кожуха на рачната е раскасан клеасал раждасал и тн, свалих датчика и видимо беше леко поодраскан, сигорно опира някаде в главината ели там кадето чете импулсите, но това не е всичко, свалих и задно десно колело, а там беше по зле и от предишното, кожуха на рачната бешее пален раждаа раждаа, за смяна е. ще покарам 2-3 дена с този датчик ако даде пак гешка ще го сменям, иначе без абс не е много хубаво.

Comment

Малко трудно датчика да опира в главината... По вероятно е да е замърсено мястото или да има по едри песъчинки които да го надират. Ако е така - надирането по датчика е специфично - успоредни 2 или 3 надирания. Самият датчик се оправя - зависи колко е надран естествено.
                  безплатни обяви
                  Моята 166

Comment

нова грешка : 11-control unit faulty, ново дваисе, побарка се таяа алфетка!!! това пак сега какво означава ?

Comment

Първоначално публикувано от sonchev Покажи съобщение
                      нова грешка : 11-control unit faulty, ново дваисе, побарка се таяа алфетка!!! това пак сега какво означава ?
                      за това не знам, ще ти кажа само че на мен колата ми се струва тежка и първите няколко пъти натискане на спирачката щеше да има птп, после й свикнах. спирачките й са добри, но нещо малко като чели не им достига. провери си сходимостта, ако не е добре е нормално да не иска да спира. и без абс трябва да спира добре. поздрави, успех.

Comment

Колата въобще не е толкова тежка, ако 1420кг кола не може да спре, как спира дизеловата Ланча Капа, която е 2 тона? Явно спирачките не са в ред, моята си спира перфектно.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Колата въобще не е толкова тежка, ако 1420кг кола не може да спре, как спира дизеловата Ланча Капа, която е 2 тона? Явно спирачките не са в ред, моята си спира перфектно.
                          166 2.4 тежи тамън 1520 мерено на кантар, капата е 20-30 кила по лека.
                          А малките спирачки не са за тая кола, спирането с брембото е съвсем различно, та хич не е супер на спирачки особено във високите скорости. 145 Qv-то ми беше със същите спирачки 284 и спираше супер, на 156-цата пак 284 горе долу ставаха, ама на 166 вече е слабоооо.....

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                            166 2.4 тежи тамън 1520 мерено на кантар, капата е 20-30 кила по лека.
                            А малките спирачки не са за тая кола, спирането с брембото е съвсем различно, та хич не е супер на спирачки особено във високите скорости. 145 Qv-то ми беше със същите спирачки 284 и спираше супер, на 156-цата пак 284 горе долу ставаха, ама на 166 вече е слабоооо.....
                            За Капата ме подведе собственик на такава, явно и той не си знае колата, сега проверих и наистина я дават 1450, а 1420 е моята, дизелите ясно, че са по-тежки.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                            X